Rewire is het internationale festival voor avontuurlijke muziek! Dit jaar vindt de achtste editie van 6 t/m 8 april plaats. Met meer dan 100 artiesten en speciale projecten, verspreid over meer dan tien culturele locaties in de Haagse binnenstad, biedt Rewire een rijk palet aan muzikale ontdekkingen. Een knappe jongen die volledig bekend is met alle artiesten tussen Ammar 808 en Ziúr. De line-up is te verdelen in de volgende categorieën, Artist talk, Workshop, Film screening, Music, Exhibition en Presentation.

Klik hier voor het volledige programma van alle locaties. Omdat de keuze zo groot is hebben wij een beknopte selectie er uitgelicht.

Op vrijdag in het Korenhuis vind je onder andere Širom. De drie muzikanten die samen de Sloveense band spelen ieder meer dan twaalf instrumenten, met als gevolg dat hun eclectische muziek veel variatie kent en inspiratie put uit alles van folk tot post-rock.

Blijf daarna nog even hangen of kom later terug voor het werk van Gagi Petrovic. Het draait om de wisselwerking tussen beweging en geluid; tijdens zijn performance GEST x DPB zal hij dan ook gebruik maken van een zelfgemaakt instrument, dat hem in staat stelt om o.a. met handgebaren muziek te maken.

Voor een lekker dansje moet je op zaterdag naar het Magazijn. Hier kan je de hele nacht dansen op de live-sets van drie nieuwe namen uit de experimentele elektronische muziek, uitgezocht door het toonaangevende Rotterdamse platenlabel Nous’klaer. Zo hoor je Paul Lodder, a.k.a. Paul Twin, met een psychedelische set, bijgestaan door de lo-fi van Rotterdamse labelbaas Sjoerd als dj Oberman en de ambient van Rotterdamse socioloog en dj Oceanic.

Zondag in de Grote Kerk zal Laurie Anderson een uitgebreid programma presenteren inclusief haar nieuwe live-uitvoering, All the Things I Lost in the Flood. Als ware pionier op het gebied van elektronische muziek en performancekunst, heeft Laurie Anderson technologie gebruikt om de manier te veranderen waarop we verhalen vertellen sinds de jaren 1970 en is ze nog steeds een van de meest gewaagde creatieve stemmen van vandaag. Zeker een kijkje waard!

Kom alvast lekker in de stemming met de Rewire Festival mixtape 2018!

Kaarten zijn enkel te koop via deze website of in het Nutshuis tijdens het festival.

Presale kaarten zijn nog te koop!
Regular festival pass: €75
Individual day pass*:€33.50
Club tickets: €20

Kaarten aan de deur kosten:
Regular festival pass: €77,50
Individual day pass*:€35
Club tickets:€20
*Geeft je toegang tot het volledige programma op vrijdag, zaterdag of zondag.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE