Op zaterdag 9 juni is het zover: het Fonds 1818 Festival vindt plaats in en om de Grote Kerk in de binnenstad van Den Haag. Iedereen is welkom op deze gratis toegankelijke feestdag voor jong en oud. Het festival puilt uit van de creatieve activiteiten en swingende optredens, maar biedt ook ruimte aan inspirerende ontmoetingen, duurzame producten, historische mijlpalen en wensen voor de toekomst.

Fonds 1818 is onmisbaar voor tal van culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten in de regio Den Haag. De afgelopen jaren kon THE LIFE I LIVE ook rekenen op ondersteuning van het fonds. Komend weekend viert Fonds 1818 haar jubileum. In de afgelopen 200 jaar heeft Fonds 1818 een hoop bereikt samen met de partners die zij ondersteunen. Dat laten ze vol trots zien tijden het Fonds 1818 Festival in de Grote Kerk van Den Haag. Er is genoeg te doen voor iedereen! Van de creatieve activiteiten, swingende optredens, inspirerende ontmoetingen, duurzame producten, historische mijlpalen tot wensen voor de toekomst, het is er allemaal. En als kers op de taart is het ook nog eens een gratis festival.

De lijst van activiteiten is eindeloos. Een greep uit het aanbod:

Buiten de kerk staat een podium waar aan de lopende band optredens zijn van onder andere Jam de La Crème, The Magic Mumble Jumble, breakdance-crew de Heavy Hitters, Dutch Don’t Dance, Ballet van Leth, Afrodansers, Jeugdcircus Circaso, Jennifer Ewbank en Cantamare. Een mooie combinatie om bij te swingen en mee te zingen!

Voor de creatievelingen onder ons is er ook zat te doen. Zo kan je van alles maken, een boomschijftuintje, robots, mascotte poppen, een graffiti-kunstwerk of je eigen geld ontwerpen. En dan te bedenken dat dit nog maar een klein voorproefje is van alles wat komen gaat.

Voor het ultieme hoogtepunt moet je natuurlijk de Haagse toren in! Tussen 11.00 en 17.00 uur kan je gratis de toren beklimmen onder leiding van een gids. Maar wees er snel bij er kunnen maar 15 personen per keer de toren in, gelukkig kan je je van te voren aanmelden aan de balie van Ga Den Haag in de kerk.

Uiteraard zijn er ook verschillende initiatieven aanwezig die door Fonds 1818 zijn ondersteund. Zij staan op de informatie markt, denk dan aan Haëlla, Ondernemende Kinderboerderijen, Kweektuin Singelpark Leiden, We Are Public, De Muren hebben Oren, Haagse Levensboeken, TrashUre Hunt, BBD, VakantiePas en de Haagse Tuinbank. Heb je zelf zou een goed idee voor een nieuw initiatief? Dan staan de adviseurs van Fonds 1818 voor je klaar om één-op-één plannen te bespreken, vragen te beantwoorden of gewoon even een praatje te maken.

Naast de speciaal voor het festival ingerichte tentoonstelling in de Grote Kerk wordt de geschiedenis van de Nutsspaarbank zeer uitgebreid belicht in Het Nutshuis. Als oud-hoofdkantoor van de bank vormt dit imposante gebouw pal tegenover de kerk de aangewezen plek voor historische foto’s, onthulde bankgeheimen en een ouderwetse buizenpost. Sluit je aan bij een van de rondleidingen van dertig minuten, om 11.30, 13.00 of 15.00 uur. Je kunt je hiervoor inschrijven in de Grote Kerk.

Voor een lekker kopje koffie met taart of een heerlijke borrelplank wordt natuurlijk ook gezorgd. Juni Café serveert je de heerlijkste taarten en bij Zebedeus haal je een lekker biertje voor bij de borrelplank.

Kijk voor alle festival informatie op de site van FONDS 1818.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE